آزمایشگاهها - صنایع غذایی

آزمایشگاه های آموزشی تحقیقاتی
 
 
بروزرسانی: 2-4-1403
آزمایشگاه تحقیقات نوین مواد غذایی 1 و 2

نوع آزمایشگاه:   مکان:ساختمان 1 کشاورزی (قدیم) - گروه صنایع غذایی

  نام شماره تماس ایمیل
کارشناس آزمایشگاه لیلا صالحی 4023 L.salehi@znu.ac.ir
معرفی

آزمایشگاه تحقیقات نوین مواد غذایی با تاسیس در سال 1388 در راستای انجام امور آموزشی و پژوهشی مرتبط با دانشجویان رشته­ علوم و مهندسی صنایع غذایی در مقاطع تحصیلی کارشناسی و کارشناسی‌ارشد شروع به فعالیت نمود. در حال حاضر این گروه با دارا بودن دو آزمایشگاه به نام‌های آزمایشگاه تحقیقات نوین مواد غذایی 1 و 2، آموزش و تحقیقات مرتبط با فعالیت‌های دانشجویان در بخش‌های تكنولوژي، شيمي و مهندسی مواد غذايي را بر عهده دارد.

هدف اصلی این آزمایشگاه انجام پژوهش‌های بنیادی و کاربردی در حوزه‌های تخصصی غذا و تطبیق امکانات آزمایشگاه با نیازهای دانشجویان است.

اساس فعالیت در این آزمایشگاه، انجام آزمون‌هاي تخصصی شیمیایی با روش‌های کلاسیک و دستگاهی بر روي کلیه نمونه‌هاي مواد غذایی طبق استانداردهاي ملی و مراجع بین‌المللی است.

زمینه های فعالیت

آزمایشگاه تحقیقات نوین مواد غذایی با برخورداری از تجهیزات و دستگاه‌های عمومی و تخصصی مختلف، زیرساخت‌های لازم برای انجام فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی را فراهم نموده است.

 

1) فعالیت‌های آموزشی شامل:

انجام آزمایشات دروس عملی مختلف منطبق با سرفصل دروس علوم و مهندسی صنایع غذایی و دروس سرویسی سایر گروه‌ها، مطابق با روش‌های آزمون سازمان ملی استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران

 

2) فعالیت‌های پژوهشی شامل:

● استخراج ترکیبات زیست فعال

● فرآوری حرارتی و غیرحرارتی مواد غذایی

● میکروکپسولاسیون مواد موثره گیاهی

● انجام انواع تست بافت (کشش، فشار، خمش، تنش و کرنش و اکستنسومتر و.....)

● تولید نانوالیاف با دستگاه الکتروریسی

● خشک‌کردن گیاهان دارویی به روش‌های مختلف

● پوشش‌دهی و بسته‌بندی مواد غذایی

● اندازه‌گیری کشش سطحی

امکانات و تجهیزات آزمایشگاه     

تجهیزات تخصصی شامل:

 اسپکتروفتومتر (UV-VIS)، روتاری اواپراتور، بافت‌سنج (Texture Analyzer)، خشک‌کن مادون قرمز، تنسیومتر، دستگاه بسته‌بندی تحت اتمسفر اصلاح‌شده، بسته‌بندی تحت خلا، شیکر انکوباتور یخچال‌دار، استخراج‌گر به‌کمک مایکروویو، حمام اولتراسونیک، الکتروریسی، هموژنایزر اولتراتوراکس، رنگ‌سنج، استخراج‌گر مقاومتی(اهمیک)، انجمادزدای مقاومتی

 

 

نام دستگاه: تنسیومتر

شرکت سازنده: Toos Nano

مدل: TM-TN-556

 

 

نام دستگاه: بسته‌بندی تحت اتمسفر اصلاح‌شده

شرکت سازنده: GSM  (گشتا صنعت مشهد)

مدل: 53045

 

 

نام دستگاه: استخراج‌گر به‌کمک مایکروویو

شرکت سازنده:KIAN TAJHIZ GD  (کیان تجهیز)

مدل: MR249

 

 

نام دستگاه: حمام اولتراسونیک

شرکت سازنده: backer

مدل: Vclean 1-L90

 

 

نام دستگاه: الکتروریسی (دو محوره)

شرکت سازنده: TOOSNANO

مدل: TES-555

 

 

نام دستگاه: هموژنایزر اولتراتوراکس

شرکت سازنده: M TOPS

مدل: SR30

 

 

نام دستگاه: رنگ‌سنج

شرکت سازنده: TES

مدل: 135A

 

نام دستگاه: بسته‌بندی تحت خلا

شرکت سازنده: Max

مدل: DZ-290A

 

 

 

 

نام دستگاه: اسپکتروفتومتر (UV-VIS)

شرکت سازنده: Analytik Jena AG

مدل: AZ 86502

 

 

 

نام دستگاه: روتاری اواپراتور

شرکت سازنده: IKA

مدل: RV10 D S99

 

 

 

 

 

نام دستگاه: بافت‌سنج (Texture Analyzer)

شرکت سازنده: SANTAM

مدل: STM5

 

 

 

 

 

 

نام دستگاه: شیکر انکوباتور یخچال‌دار

شرکت سازنده: نور صنعت فردوس

مدل: sher125-08

 

 

 

 

 

نام دستگاه: ترازو 0001/0 گرم

شرکت سازنده: Precisa Gravimetrics AG

مدل: LS 120A scs

 

 

 

 

نام دستگاه: خشک‌کن مادون قرمز

شرکت سازنده: دانشگاه زنجان

 

 

 

 

نام دستگاه: استخراج‌گر مقاومتی (اهمیک)

شرکت سازنده: دانشگاه زنجان

 

 

 

نام دستگاه: انجمادزدای مقاومتی (اهمیک)

شرکت سازنده: دانشگاه زنجان

 

 

تجهیزات عمومی شامل:

 آون، آون خلا، ورتکس، هیتر مگنت‌دار، مایکروویو، کوره الکتریکی، خشک‌کن هوای گرم، شیکرالک، آسیاب نیمه‌صنعتی، pHمتر، رفراکتومتر، اتوکلاو، ترازو


ارتباط با صنایع غذایی

به منظور ارائه خدمات بهتر، هرگونه پیشنهاد و انتقاد سازنده خود را با ما در میان بگذارید